Lipsa autorizaţiilor sanitare de funcționare rămâne unul dintre punctele slabe ale învăţământului sucevean.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, din cele 746 de unități de învățământ din județ, 251 nu au autorizație sanitară de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava.

306 unități au primit avizul instituției, iar restul de 189 de unități, care se află in diferite proiecte de reabilitare, au fost de asemenea avizate de Direcție.

Referitor la avizarea și autorizarea unităţilor de învăţământ privind securitatea la incendiu, aceste documente nu se eliberează pentru fiecare instituție, ci pentru fiecare construcție administrată de către aceasta.

Sunt autorizate 288 de corpuri de clădire, 199 nu au primit încă autorizație, iar 427 nu fac obiectul autorizării Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cât privește stadiul pregătirilor pentru următorul an școlar, IȘJ Suceava informează că toate școlile sunt dotate cu mobilier școlar, dar în circa 2% din cazuri mobilierul este foarte vechi și este nevoie de mobilier nou.

„106 primării au depus proiecte prin PNRR pentru dotare cu mobilier și echipamente tehnice. La acestea se adaugă un proiect depus de Consiliul Județean, un proiect depus de Colegiul Militar Câmpulung și un proiect depus de Palatul Copiilor Suceava”, a menționat IȘJ.