Vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă a declarat joi că anunțul companiei Wizz Air în care se arată că închide baza de la Suceava și reduce numărul de curse care operează pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava a luat prin surprindere administrația județeană, în condițiile în care recent a fost deschis cel de-al doilea terminal care creează condițiile de a putea opera 1,5 milioane de pasageri pe an. Reamintim că Wizz Air a anunțat oficial că începând cu data de 28 octombrie va închide baza aeriană de la Suceava, iar zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor fi relocate pe Aeroportul Iași.

„Consiliul Județean Suceava și conducerea Aeroportului au convenit ca, începând chiar de astăzi, să inițieze o serie de demersuri pentru a se găsi soluții pentru a se relua zborurile către destinațiile relocate și introducerea de curse cu noi destinații.

Împreună cu compania Wizz Air am reușit să creștem foarte mult traficul de pe aeroportul din Suceava, ajungând la un număr de circa 800.000 de pasageri pe an, după ce în 2016 se înregistrau 50.000 de pasageri. Pentru acest lucru se cuvine a mulțumi companiei Wizz Air și suntem convinși că vom colabora foarte bine și în continuare”, a spus Niculai Barbă. El a precizat că CJ Suceava va continua să dezvolte Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Astfel, Niculai Barbă a declarat că în acest moment CJ Suceava are investiții de peste 13 milioane euro pe fonduri europene pentru implementarea unui proiect de creșterea gradului de securitate prin construirea unui gard inteligent, a unui drum perimetral asfaltat și a unei clădiri destinate implementării ultimelor măsuri de siguranță a traficului aerian, cu toate dotările necesare. El a amintit că administrația județeană a solicitat în mai multe rânduri și a primit asigurări din partea ROMATSA că va fi îmbunătățit sistemul de aducere la sol a aeronavelor pe timp de ceață (ILS). Barbă a spus că în momentul de față sistemul ILS existent este similar ca performanță cu cele de pe aeroportulrile Iași și Bacău. Nu în ultimul rând, vicepreședintele CJ Suceava a spus că au fost demarate și procedurile pentru construirea celui de-al treilea terminal pentru pasageri și a unui terminal cargo.