O frumoasă poveste cu parfum interbelic - „The Glamour of The 20’s” - s-a consumat joi seară, pe scena Casei de Cultură, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Sute de spectatori au pășit vrăjiți într-o călătorie imaginară în anii `20, pe ritmuri de jazz și charlestone, alături de cochetele flapper girls și cavaleri la patru ace, care îți furau privirea, amintind de perioada când glamourul, art deco și filmul mut erau la modă.

„Elegant, extravagant, îndrăzneț sunt câteva cuvinte care descriu această seară deosebită, cât și splendoarea anilor 1920”, asta au promis organizatorii încă de la debutul spectacolului.

Apoi au invitat cele 10 perechi de boboci, înscrise în cursa pentru titlurile de Miss și Mister Boboc, să se etaleze și să-și evidențieze calitățile: Erika Popescu și David Băeșu, Andreea Macri și Cristian Dascălu, Raluca Paulencu și Claudiu Găitan, Teodora Irimescu și Matei Olaru, Petruța Hojbotă și Răzvan Todașcă, Larisa Borhan și Eusebiu Apodăriței, Alessia Pop și Denis Mateiciuc, Xenia Ciubotari și Dragoș Măzăreanu, Lorena Sîrbu și Iustin Vrînceanu, Mălina Rusu și Alex Dragomirescu.

Pene, mărgele, paiete, franjuri, bucle, mănuși satinate, veste elegante și beretele bărbătești au făcut parte din ținutele alese de tinerii artiști.

Le-au urmărit cu atenție evoluția, i-au arbitrat și, în final, au stabilit câștigătorii juriul format din: prof. Alexandra Bejinaru, directorul Colegiului de Artă, președinta juriului, prof. și director adjunct Elena Istrate, prof. Ciprian Constandache, prof. Anca Viviana Dăscăliuc, prof. Sandu Găleată Ștefan, av. Mihaela Floriștean Ursache, Luisia Magazin - sponsor Avon, președinte CȘE Lucian Drăgoi.

 

·      Spectacolul tinerilor artiști

 

După ce bobocii au spart gheața, a fost rândul colegilor lor să performeze pe scena de spectacol și să cucerească aprecierea și aplauzele celor din sală.

Dans (street dance, contemporan, țigănesc, rock`n roll), momente instrumentale, interpretare vocală, desen, folclor, scenete de teatru amuzante au animat balul de joi seară, organizatorii reușind cu brio să evidențieze tinerele talente ale liceului.

Un moment emoționant a fost cel oferit de Andrei Ciocârlan, care a interpretat doina ,,Cucucule, cucuț bălan”, piesă cu care a făcut senzație și în cadrul showului ,,Vocea României”.

Pe scenă au mai urcat formațiile colegiului ,,For You”, coordonată de profesor Ilie Zugrav (Alessia Pop, Andra Olteanu, Alexandru Dragomirescu, Matei Olari și Teodor Caterenciuc), ,,Contratimp” (Mălina Rusu, Teodora Brumă, Sofia Chilariu și Andrei Purdilă), dansatorii din ansamblul ,,Balada Humorului” (Ana-Maria Ciornei, Iulian Lucanu, Adriana Șhuhan și Răzvan Săuleac).

Vedetele balului de joi seară, respectiv bobocii claselor a IX-a, au fost chemați din nou în luminile reflectoarelor pentru defilarea de seară, aceasta fiind ultima lor încercare de a convinge publicul că sunt cei mai frumoși și merituoși novice din generația lor.

Finalul spectacolului a aparținut tot elevilor talentați, printre care și cei din grupul vocal-folcloric ,,Mlădițe Bucovinene”, coordonați de prof. Anca Griga și ,,Brass Orchestra”, momentele tuturor remarcându-se prin bun gust, creativitate, pregătire temeinică.

 

 

·      Miss și Mister Boboc - Mălina Rusu și Alexandru Dragomirescu

 

În cele din urmă juriul a deliberat și a anunțat: câștigătorii titlurilor de Miss și Mister Boboc sunt Mălina Rusu și Alexandru Dragomirescu. Pe locul II s-au clasat Petruța Hojbotă și Cristian Dascălu, iar locul III a fost ocupat de Alessia Pop și Matei Olari.

Miss și Mister Popularitate au fost desemnați Andreea Macri și Iustin Vrînceanu, iar Premiul special oferit de Consiliul Școlar al Elevilor a mers la Denis Mateiciuc și Lorena Sîrbu.