În Sala Pimen Arhiepiscopul a Centrului Eparhial Suceava va avea loc joi, 23 noiembrie 2023, începând cu ora 17:00, conferința „Femeia și mântuirea lumii”, la care invitat special va fi pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de Asociația Preoteselor Sucevene „Sfânta Elisabeta”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților,  prin Sectorul Media și Comunicare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă a publicat 15 volume ca autor unic, a coordonat 20 de volume și a scris peste 250 de studii și articole în reviste de specialitate din țară și străinătate. A revizuit, a reîntregit și a republicat scrieri și cursuri ale unor profesori consacrați de teologie biblică vechitestamentară (Nicolae Neaga, Vladimir Prelipceanu etc.). Împreună cu colaboratorii săi a publicat un ghid bibliografic al studiilor de Vechiul Testament în limba română (Vechiul Testament în scrierile bibliştilor români). A elaborat și a coordonat apariția noului manual de introducere în Studiul Vechiului Testament, asumat de Patriarhia Română în 2017.

Pentru a participa la evenimentul de pe 23 noiembrie, puteți să completați un formulat de înscriere, formular pe care îl găsiți pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.