Sucevenii pot investi, de luna aceasta, în ultima ediție a titlurilor de stat „Tezaur” din 2023, cu scadență de unul și trei ani, cu dobânzi anuale de 6,15% și, respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Potrivit șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, dobânda este anuală și se plătește la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Petrică Ropotă a adăugat că titlurile de stat emise în cadrul Programului „Tezaur” sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans, iar un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 14 decembrie 2023 în mediul online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschiderea contului de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea titlurilor de stat Tezaur și viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online se poate accesa Ghidul Tezaur online și Tezaur online. Aceste titluri de stat mai pot fi procurate până pe 15 decembrie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului, până pe 14 decembrie 2023 în mediul urban și 13 decembrie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA. Pentru aceste titluri de stat sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.