Caravana Cinematografică LifeCall va ajunge pe 29 octombrie 2022 la Suceava, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”. De la ora 18:00, sucevenii pot urmări un film premiat în Statele Unite ale Americii - filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”.

La eveniment vor fi prezenți regizoarea Ligia Ciornei, actori din film și alți invitați surpriză.

Filmul se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină sub presiunea exercitată de familie, explozia de la Cernobîl și a decretului cu numărul 770 dat de Nicolae Ceaușescu împotriva avortului.

Accesul la eveniment se face în baza unei donații în valoare de 25 de lei. Tiketul - Donație se găsește pe eventim.ro/iabilet.ro sau la magazinele Flanco și Diverta. După film, sunteți invitați la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte mai actuale ca niciodată.

La acest dialog vor fi prezenți reprezentanții LifeCall, regizoarea Ligia Ciornei și o parte din actorii filmului, dar și invitați speciali, precum psihologi, istorici, medici, profesori și preoți. „Astfel, îți clarifici ce este o criză de sarcină și cum poți, la modul real, să sprijini pe cineva. Faci o fapta bună și susții Viața! Valoarea biletului este o donație pentru a susține proiectele LifeCall și, implicit, fiecare femeie însărcinată aflată în criză de sarcină și pruncul ei, pe care asociația LifeCall îi are și îi va avea în grijă. Dacă inima ta bate este pentru că o mamă a ales să te nască. Și tu poți sprijini mamele să-și aducă în siguranță pe lume copilașii, ca inimile lor să continue să bată și ei să își împlinească menirea pentru care sunt trimiși pe pământ”, anunță organizatorii.

Caravana Cinematografică LifeCall este un prilej de networking, de conectare și de dialog, un moment de descoperire a unor oameni care susțin Viața, dar și o ocazie de a te alătura comunității LifeCall. Caravana Cinematografică LifeCall se va desfășura în 24 de orașe din România, în perioada 5 octombrie - 14 decembrie. Urmărește evenimentele pe pagina de Facebook LifeCall sau pe https://lifecall.ro/evenimente/caravana-lifecall. Puteți afla mai multe despre film și despre Caravana LifeCall din interviul cu Ligia Ciornei, regizoarea lungmetrajului, Isabela Neamțu, cea care a interpretat cu multă măiestrie rolul Irinei, personajul principal, și Adelina Fronea, președintele LifeCall:
https://www.youtube.com/watch?v=u_K60d2JpFQ&t=12s

Parteneri: Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, ASCOR Suceava, Centrul Elena, Frăția Ortodoxa „Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”. Parteneri media: Radio România Regional, Ardeal TV.

LifeCall este o organizație non-profit cu misiunea de a derula programe educaționale de prevenție a crizei de sarcină atât pentru tineri, cât și pentru adulți și de a oferi consiliere de înaltă calitate, ajutor susținut și concret femeilor însărcinate care se găsesc în criză de sarcină pentru o alegere liberă a vieții pentru pruncii lor.

De asemenea, LifeCall desfășoară pentru tineri și activități educaționale care invită la informare și dialog pentru ca ei să nu se regăsească niciodată într-o situație de criză de sarcină sau, dacă cunosc pe cineva care poate ajunge în aceasta situație, să știe cum să intervină cu un sprijin concret.