Aeronave de transport militar C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor executa, în perioada 21-23 septembrie a.c., zboruri la înălțimi mici, de aproximativ 150 m faţă de sol, în spațiul aerian național. Este posibil ca astfel de zboruri să fie efectuate și deasupra județului Suceava.

Un comunicat al Forțelor Aeriene Române menționează că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu planurile de instruire în zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop „creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române”.

„Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor de luptă actuale”, se mai arată în comunicat.