Un băiețel din Câmpulung Moldovenesc, Andrei Bodnar, în vârstă de 8 ani și jumătate, elev în clasa a II-a B la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, este câștigătorul Trofeului Festivalului de Umor „Constantin Tănase”, ediția a XXVII-a, secțiunea interpretare satirică, eveniment desfășurat la Pădureni și Vaslui.

Micul actor a interpretat în fața juriului, dar și în fața publicului vasluian, povestea „La cireșe” de Ion Creangă. Copilul a impresionat atât cu interpretarea sa originală, cât și cu ținuta, purtând un costum popular specific Bucovinei, cu bundiță cu blană de dihor, opinci, pălărie, trăistuță etc. Andrei Bodnar a fost îndrumat de actorul, umoristul și scriitorul Constantin Tiron și de învățătoarea Maria Mocriciuc, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

 

·       Aplauze, aprecieri

 

Juriul Festivalului de Umor „Constantin Tănase”, ediția a XXVII-a -  Concurs de Interpretare Satirică, organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Primăria și Consiliul Local Pădureni, a fost format din: Aurelian Bălăiță, rectorul Universității de Artă „George Enescu” Iași, Marcel Anghel, directorul Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, și Radu Ghilaș, actor și regizor al Teatrului Național Iași.

Elevul Andrei Bodnar s-a prezentat cu povestea „La cireșe” pe scena Centrului Cultural Pădureni, sâmbătă, 17 septembrie 2022, în fața juriului, după care, a doua zi, cu același text, copilul a urcat pe scena amenajată în piața centrală a Vasluiului și și-a prezentat monologul, fiind aplaudat minute în șir. „Vă mulțumesc foarte frumos pentru premiu și vă mulțumesc tuturor pentru invitație”, a spus, la final, marele câștigător (mic la stat, mare la interpretat), în aplauzele publicului prezent la eveniment. Copilul s-a întors acasă cu trofeul festivalului, o medalie și o diplomă. Puteți urmări evoluția lui Andrei Bodnar pe https://www.youtube.com/watch?v=XZO8NjnDIN0&t=353s .