Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Vatra Dornei, deja dat în urmărire generală, fiind arestat în lipsă într-un dosar privind fapte de lovire și vătămare corporală din culpă, a încasat o pedeapsă de 1 an și 5 luni de închisoare, în regim de detenție, tot pentru fapte cu violență.

Alexandru Andrei Baicu a fost protagonistul unor fapte violente, în martie 2020, în magazinul Profi din municipiul stațiune. Baicu a fost însoțit în acea zi de un alt localnic, Mihai Alex Gheorghiu, și el o veche cunoștință a polițiștilor judiciariști de la Vatra Dornei, implicat inclusiv în fapte de tâlhărie.

Unul dintre inculpați ar fi furat ceva bunuri mărunte (prejudiciu de 42,99 lei), personalul de pază i-a surprins, iar Alexandru Andrei Baicu a devenit violent, începând să împartă pumni. Doi dintre angajații magazinului au fost loviți de Baicu, fiind părți civile în dosar, victime ale infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Alexandru Andrei Baicu a fost judecat pentru două fapte de lovire, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru furt.

Inculpatul a primit câte opt luni de închisoare pentru infracțiunea de lovire și nouă luni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma contopirii pedepselor, Judecătoria Vatra Dornei i-a aplicat o tânărului pedeapsa rezultantă de 1 an și 5 luni de închisoare, în regim de detenție.

Sentința Judecătoriei Vatra Dornei din 11 noiembrie nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Asta dacă va avea cine să o atace.

Conform informațiilor polițiștilor, tânărul este fugit de ceva vreme din țară.

Alexandru Andrei Baicu figurează ca urmărit general pe site-ul Poliției Române.

 

Urmăriți general pentru fapte cu violență

Atât Baicu, cât și Gheorghiu au fost anchetați și trimiși în judecată pentru fapte cu violență.

Baicu și Gheorghiu apar în mai multe dosare privind fapte destul de serioase comise în Vatra Dornei.

În mai 2017, Mihai Alex Gheorghiu a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.

La acea vreme, Mihai Alex Gheorghiu, de 19 ani, şi Andrei Petru Tocaciu, de 25 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, cunoscuţi cu antecedente penale, se aflau într-un club din municipiul staţiune, unde au consumat alcool cu un tânăr în vârstă de 21 de ani, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor. Acesta din urmă a acceptat să le dea de băut celor doi, deşi nu îi cunoştea anterior, după care a vrut să plece acasă.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că el a fost urmărit de cei doi tineri, care l-au ajuns în dreptul fântânii dezafectate de pe strada pietonală din centrul municipiului Vatra Dornei şi l-au lovit din spate cu pumnii. Tânărul a fugit spre zona centrală, iar în apropierea unui restaurant a fost ajuns din nou din urmă de cei doi agresori, care l-au lovit iar, cerându-i banii pe care îi avea asupra sa. În timpul agresiunii, cei doi indivizi i-au sustras victimei un portofel aflat în buzunarul din spate al pantalonilor, iar din interiorul acestuia suma de 180 de lei. În urma examinărilor medico-legale s-a stabilit că tânărul a necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Gheorghiu și Baicu au mai fost implicați într-o faptă de agresiune comisă în autogara din Vatra Dornei, asupra unui tânăr din Cluj.

Cu privire laAlexandru Andrei Baicu, acesta a fost cercetat acum câțiva ani, când era încă un copil, pentru că le cerea taxă de protecție unor elevi. Treptat, faptele cu violență ale acestuia s-au întețit.