Deputatul de Suceava Vlad Popescu Piedone îl sprijină pe președintele executiv al PPUSL, Daniel Ionașcu, în acțiunea acestuia de strângere de semnături în vederea susținerii inițiativei legislative privind testarea gratuită Covid. Vlad Popescu Piedone a spus că viața românilor cotează, motiv pentru care fiecare trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, să fie tratat de medici profesioniști.

„Dar dacă, de exemplu, ar exista o cale ca mare parte din românii care se află, acum, în spitale, infectați cu Covid-19 să nu fi luat acest virus? Calea există! Susțin procedura constituțională inițiată de colegul meu, Daniel Ionașcu, de a strânge 100.000 de semnături pentru testarea gratuită a populației României”, a spus deputatul sucevean.

El a amintit că România a primit de la Uniunea Europeană nu mai puțin de 4,7 milioane de lei pentru testare gratuită. „Banii există, așa că cerem 2 teste gratuite pe săptămână pentru fiecare cetățean român. Pentru ca acest lucru să devină posibil, tot ce trebuie să faceți este să semnați petiția de mai jos. Acest minut pe care îl dedicați semnării petiției poate face diferența dintre sănătate și boală sau chiar dintre viață și moarte”, a mai declarat Vlad Popescu Piedone. El a arătat că pentru ca această petiție să fie luată în considerare sunt necesare 100.000 de semnături, câte 5.000 din 20 de județe. Petiția online poate fi semnată la următoarea adresă de internet: https://www.petitieonline.com/testare_gratuit_covid-19_in_romania?fbclid=IwAR07mTtjHION-3hEdCpbFkf2UCRDWznfYv8uAOO3LN14nH1ZrI1rc8nm66Q