Mai mulți indivizi care se ocupau cu traficul de țigări în județul Suceava au fost călcați în dimineața zilei de miercuri de procurorii și polițiștii de la Crimă Organizată. În total, au fost organizate 23 de percheziții, care s-au derulat nu doar în județul Suceava, ci și în județele Galați și Iași. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14.285 de pachete de țigări, precum și 354.450 de lei, 64.200 de euro, două autoturisme, dar și 800 de grame de cannabis. Ancheta este coordonată de DIICOT,  Serviciul Teritorial Galați, acolo unde urmau să ajungă pentru a fi audiate un număr de 35 de persoane.
”În cauză s-a reținut faptul că, în toamna anului 2020, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Ucraina, introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului de frontieră. După introducerea pe teritoriul României, țigările erau depozitate de către membri grupului infracţional organizat, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării şi transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi, administrate de alţi membri ai grupului infracţional, care gestionau activitatea de distribuţie a acestora”, se arată într-un comunicat al DIICOT. Din informațiile pe care le avem, ”sediul central” al grupării era la Dornești, unde au avut loc mai multe percheziții.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din Iași și Suceava și al jandarmilor din Galați și Iași, dar și al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.