Centrul municipiului Suceava va găzdui anul acesta Târgul de Crăciun, cu tarabe de unde pot fi cumpărate cadouri realizate de meșteri populari, dar și cu bunătăți marca „Produs în Bucovina”, dar accesul publicului în perimetrul respectiv se va face pe baza certificatului verde.

Anunțul organizării evenimentului care a lipsit anul trecut de pe esplanada centrală, din cauza pandemiei, a fost făcut de către primarul Sucevei, Ion Lungu:

„Primăria Suceava intenționează să organizeze Târgul de Crăciun în perioada 26 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022. Avem avizul DSP obținut în cursul zilei de ieri, ca atare, vom organiza acest târg de Crăciun iar accesul se va face cu certificat verde. Va fi un perimetru închis, cu căsuțele pe care le montăm pentru meșteșugari și pentru comercianții din cadrul Asociației Produs în Bucovina.

Poliția Locală va verifica accesul pe bază de certificat verde.

Este o perioadă critică, dar totuși oamenii mai au nevoie să se relaxeze, să mai facă și cumpărături, să nu le luăm bucuria de a avea parte de Târg de Crăciun în acest an”.

Accesul în perimetrul alocat organizării Târgului de Crăciun se va face în limita de 30% din capacitatea spațiului și vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS- COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni (și au acte cu care pot dovedi asta).

Copii cu vârstă mai mică de 12 ani, însoțiți de părinți, pot intra fără restricții.