Montarea unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun Suceava, ca atracție turistică și alternativă de petrecere a timpului liber, va fi din nou scoasă la licitație de către municipalitatea suceveană.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că noua licitație pentru achiziționarea roții panoramice va avea loc pe 30 mai, iar bugetul alocat va fi de 7 milioane de lei, adică cu un milion de lei mai mult decât anul trecut, când nu s-a prezentat nimeni la a doua licitație.

„Sperăm să fie depuse oferte de data asta și să se poată adjudeca. Ea se aduce din import și are un termen de livrare. Dacă se adjudecă în acest an cel mai probabil va fi adusă anul viitor”, a precizat Ion Lungu.

Conform caietului de sarcini, cine câștigă licitația trebuie să aducă și să monteze roata panoramică în maximum 12 luni.

Roata panoramică, asemănătoare celor existente în mari capitale ale lumii, este considerată o investiție care va atrage mulți turiști și va pune în valoare și obiectivele turistice deja existente – Cetatea și Muzeul Satului.