Ninsorile abundente din cursul nopții de vineri spre sâmbătă și din ziua de sâmbătă au îngreunat circulația rutieră pe drumurile din județul Suceava, ca de altfel în toată zona Moldovei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a comunicat că „drumarii au acționat fără întrerupere”, astfel că de duminică dimineață pe toate drumurile naționale din zona Moldovei s-a circulat în bune condiții.

Pe timpul nopții de sâmbătă spre duminică s-a acționat cu 126 de utilaje și s-au răspândit 881 tone de material antiderapant. Duminică dimineață, carosabilul era umed în toată regiunea Moldovei, cu unele sectoare de zăpadă frământată în strat de sub 1 cm în zona de munte a județului Suceava, pe DN 17A, Sadova - Sucevița. Numai pe drumurile naționale de pe raza județului nostru s-au folosit peste 350 de tone de sare, în mai puțin de 12 ore, potrivit unui comunicat remis de Prefectură. Secția de Drumuri Naționale Suceava a scos pe traseu, de sâmbătă dimineață, în jurul orei 04:00, 31 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor, iar Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a acționat cu 24 de utilaje echipate cu lamă și răspânditor pentru îndepărtarea zăpezii și prevenirea poleiului.

Pe DN 17, pe sectorul cuprins între localitățile Ilișești și Păltinoasa, sâmbătă dimineață s-a produs un blocaj temporar, echipele Secției Drumuri Naționale Suceava intervenind pentru restabilirea circulației.

Drumarii recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție și să-și echipeze corespunzător autovehiculele, pentru condiții de iarnă. Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei se pot obține de la dispeceratul DRDP Iași - tel. 0232/213168; dispecerat CNAIR - 021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34 sau la TELVERDE - 0800.809.360 sau email dispecerat@andnet.ro.