Venirea iernii nu a stopat lucrările de construire a Sălii Polivalente Suceava, cea mai mare investiție de infrastructură sportivă din județ.

Prezent în șantier în fiecare săptămână, pentru a vedea cum au avansat lucrările și ce probleme întâmpină și trebuie rezolvate, primarul Sucevei, Ion Lungu, a remarcat că deși iarna a început să își intre în drepturi și a nins, lucrările continuă la Sala Polivalentă.
„Se lucrează la cofrare pentru turnarea primei plăci de beton între demisol și parter. Dacă vremea va permite, se va turna placa în această săptămână”, a precizat edilul Sucevei.

Imensa clădire care se realizează în spatele zonei Metro - Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri, va avea o suprafață utilă de 25.000 mp, pe patru niveluri (S+P+2E) și reprezintă o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Aceasta va avea două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare.

Pentru o gestionare mai eficientă a costurilor de încălzire/răcire a imensei clădiri, complexul sportiv va fi prevăzut cu pompe de căldură și panouri solare/fotovoltaice.