Un individ care în luna decembrie a anului trecut a comis o tâlhărie la o casă de amanet din municipiul Suceava și-a aflat luni pedeapsa finală. Curtea de Apel Suceava a respins apelul lui Ionuț Curelaru, de 24 de ani, astfel încât acesta are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare în regim de penitenciar.

Pe 22 decembrie 2022, pe timp de zi, pe la ora 11.20, un individ a intrat în casa de amanet din Suceava Protto SRL, de pe bulevardul George Enescu, unde a studiat mai multe lănțișoare de aur. Respectivul a solicitat vânzătoarei informații despre lănțișoare și a cerut să le vadă.

Angajata a ieșit din cabina securizată, a discutat cu clientul, iar când a intenționat să revină în cabină s-a trezit amenințată cu cuțitul. Autorul a profitat de faptul că era doar el cu angajata, a pus mâna pe 11 lănțișoare din aur și a fugit.

Ionuț Curelaru a amanetat în aceeași zi 9 dintre lănțișoare la o altă casă de amanet, contra sumei de aproximativ 9.000 de lei, ceea ce a permis identificarea sa relativ repede.

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava, cu sprijinul BOS Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, l-au prins efectiv pe autor la mai puțin de 24 de ore.
A doua zi de la comiterea faptei acesta era deja după gratii, reținut în arest și apoi arestat preventiv.

Tânărul trimis în judecată pentru tâlhărie a fost arestat preventiv în acest caz patru luni de zile, până la final de aprilie 2023, după care a fost plasat sub control judiciar.

Prin decizia magistraților de la Judecătoria, dar și de la Curtea de Apel Suceava, inculpatul are de achitat daune materiale de aproape 9.000 de lei, plus 6.500 de lei daune morale față de angajata pe care a terorizat-o și amenințat-o cu cuțitul.