Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava au avut de gestionat un caz de furt prin violență comis în interiorul gării din Gura Humorului, victimă fiind un bărbat în vârstă de 66 de ani, care a fost deposedat de telefon.

Fapta a fost comisă sâmbătă noapte, în jurul orei 23.00, după ce restul călătorilor din gară urcaseră în tren.

Bărbatul de 66 de ani rămăsese singur în sala de așteptare din Gara Gura Humorului Oraș, având domiciliul în Iași, dar fiind cunoscut din rândul persoanelor care hoinăresc prin gări.

Bărbatul le-a relatat polițiștilor că un tânăr s-a apropiat de el și i-a cerut telefonul, spunându-i că are nevoie pentru a suna pe cineva. Bărbatul de 66 de ani l-a respins pe tânăr, la un moment în care în gară se mai aflau persoane.

Ulterior, a rezultat din cercetări, tânărul a revenit în gară și s-a repezit asupra bărbatului de 66 de ani, smulgându-i din mână telefonul Samsung A 20E.

Bărbatul de 66 de ani a fugit după atacator, ieșind din sala gării. În zona peronului, tânărul de 20 de ani s-a întors către bărbatul care fugea după el și i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele. Bătrânul a căzut la pământ, iar atacatorul a dispărut.  

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava, ajutați de colegii de la Poliția orașului Gura Humorului, au început cercetări din noaptea faptei, iar duminică au reușit să stabilească deja numele autorului.

Adi Bogdan Bolohan, în vârstă de 20 de ani, beneficiar al Centrului de Servicii Multifuncționale Gura Humorului, a recunoscut comiterea faptei. El a invocat că avea nevoie de un telefon pentru a suna pe cineva din familie, dar până să fie prins de polițiști deja schimbase telefonul cu un alt localnic, primind în schimb o serie de bunuri.

Polițiștii anchetatori au avut la dispoziție imagini de pe o singură cameră de supraveghere, îndreptată spre casa de bilete din Gara Gura Humorului. 

Au reușit însă să coroboreze imaginile cu alte date de anchetă și să dea repede de autor. 

Duminică după-amiază, tânărul în vârstă de 20 de ani, pus sub acuzare pentru tâlhărie calificată, a fost reținut în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii au obținut între timp și certificatul medico-legal care atestă că victima a suferit în urma agresiunii leziuni ce necesită 4-6 zile de îngrijiri medicale.

Suspectul urmează să fie prezentat la instanța de judecată cu propunere de arestare preventiv pentru 30 de zile, ancheta polițiștilor continuând sub coordonarea unui procuror.