Atleții suceveni au avut o comportare foarte bună la Cupa României la cros, competiție care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în pădurea Rediu, de lângă Botoșani.

Nu mai puțin de opt medalii au cucerit sportivii antrenați de către Bogdan Roșcăneanu la CSȘ Rădăuți. Astfel, Marco Tărnăuceanu (U23), Ciprian Costîn (U20) și Mariana Marocico (U16) au devenit campioni ai Cupei României, la fel ca și echipele U20 masculin, formată din Ciprian Costîn, Ștefan Ungurean și Valentin Francesco Turtă, și U16 feminin, care a concurat în alcătuirea Valentina Derevlean, Bianca Băcilă, Mariana Marocico și Ionela Bireș. Pe locul al doilea s-a clasat echipa U16 masculin, formată din Alexandru Popescu, Vasile Daniel Georgescu și Ionuț Schipor, în vreme ce Bianca Băcilă (U16) și Ștefan Ungurean (U20) au câștigat medaliile de bronz. 

„Doresc să-i felicit pe sportivii mei pentru aceste performanțe. De asemenea, le sunt recunoscător profesorilor Adrian Gheorghe Ilaș (Vicovu de Sus) și Paula Cega (Ulma) pentru buna colaborare”, a precizat antrenorul Bogdan Roșcăneanu.

CSM Dorna Vatra Dornei a punctat la această competiție prin deja consacrata Claudia Costiuc, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la categoria de vârstă U20, în vreme ce Alexandru Prâsneac a cucerit medaliile de bronz atât în concursul individual de la U18, cât și în proba pe echipe, alături de Petrea Bodea, Luca Damian și Andrei Ștefănică. Antrenorul Cristian Prâsneac s-a declarat mulțumit de aceste rezultate și a dorit să mulțumească pentru susținere Primăriei Vatra Dornei și sponsorilor Apa Bucovina, Mol România și Restaurantul Silva.

De asemenea, Roxana Ghiuță, atletă cu dublă legitimare CSM Suceava – CSU Suceava, a cucerit argintul la categoria de vârstă U20 feminin atât la individual, cât și în întrecerea pe echipe, unde a concurat pentru CSM Suceava împreună cu Maria Luca și Diana Pascal.

Pe lista laureaților ediției din acest an a Cupei României la cros s-au numărat și sportivii de la CSȘ Gura Humorului, care au cucerit trei medalii în probele pe echipe, după cum urmează: aur la Copii II, concurând în formula Ioan Prelucă, Alessandro Măcărescu și Iustin Ursachi, și două de argint la feminin, la categoriile Junioare I (Selena Robaniuc, Vanessa Tipa, Alexandra Hoffman) și Copile I (Diana Grosu, Daria Floriștean, Irina Mihăiescu și Ioana Păurariu). În spatele rezultatelor obținute de atleții de la CSM Suceava, CSU Suceava și CSȘ Gura Humorului stă antrenorul Silviu Casandra.