Seara de vineri, 17 noiembrie 2023, a fost una specială pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, care, în parteneriat cu asociația non-profit „EuroActiv”,au creat un spectacol deosebit plecând de la arta cinematografiei – o prezență constantă și captivantă în viața fiecărui licean.

Casa de Cultură Suceava a găzduit Balului Bobocilor, ediția 2023.

Elevii organizatori au fost atât din clasa a IX-a (Ionuț Climov, Ionuț Mirvald, Sebastian Popovici), cât și din clasele mai mari (Andreea DianaVăcăriuc, Florin Cristian Chiteală Spătaru, Paul Boaru și Răzvan Lala din XI A; George Rusu, XI B; Francesca Burdujoc, Alexandru Filote și Marian Onesim, din XII B; Raul Rotaru, Ștefan Straton, Robert Jitaru, Bogdan Ungureanu, Tudor Litvinchevici, din XII C; absolventul, acum student la USV, Sebastian Apetri).

Elevii Bianca Petronela Corhanși Petru Ciobîcă (XII A), Francesca Burdujoc și Ștefan Eduard Straton (XII B) au prezentat spectacolul dedicat filmului.

 

·       Șase perechi de boboci

 

Bobocii Andreea Reguș și Cosmin Boca, Alexandra Ungurean și Vlăduț Lehaci, Alina Daniela Maxinese și Valentin Gavrilovici, Sabrina Maria Ciubotariu și Fabian Aparaschivei, Ștefania Alexandra Prisăcariu și Andrei Cătălin Rață, Delia Cazac și Incze Edmund au intrat în competiția pentru titlurile de Miss, respectiv de Mister 2023.

Încă de la debutul spectacolului a fost precizat faptul că spectatorii sunt cei care vor decide câștigătorii titlurilor de Miss și de Mister CTSI 2023. În acest sens, în timpul defilării de seară, pe ecranul din scenă, a fost afișat un cod QR, care, odată scanat cu ajutorul telefonului sau prin accesarea link-ului de sub cod, a redirecționat votantul către o pagină de pe care s-au ales bobocii preferați pentru cele două titluri mult dorite.

Cele șase perechi au trecut prin probe menite a le testa personalitatea, abilitățile, umorul și distincția, prin modul în care au răspuns provocărilor de grup, precum și la cele individuale: prezentarea personalității prin aspecte care îi definesc în mod aparte; momentele prin care au dezvăluit din aptitudinile lor (scenetă de teatruîmpreună cuIonuț Climov, Ionuț Mirvald, Sebastian Popovici; dans modern și dans contemporan; cha cha în mixaj cu dans modern; dans pe tematică etnică; interpretare la vioară, în acompaniamentul lui Ciprian Korg, la clape); defilarea și valsul în ținută de seară.

Concursul de cultură generală („Ce mai spun bobocii?”) a fost unul inedit, fiind un joc cu întrebări din patru categorii (Cultură generală, Filme & muzică, Ghicitori, Provocări), cu punctaj diferit în funcție de gradul lor de dificultate, de la 200 până la 1000 de puncte.

De la emoția cuvântului s-a trecut la emoția muzicii – ușoare și populare –, prin vocea deosebită a elevului Gabriel Cîrcu (XII A), iar partenerii Răzvan Lala și Patricia Elena Chiribucă, au arătat cum se poate transpune dragostea în ritm de dans, spre încântarea publicului.

De asemenea, întrucât toți merită o șansă pentru a străluci în lumina reflectoarelor, s-a prezentat și debutul pe scena filmului a unor elevi din cadrul liceului, printr-o adaptare a schiței „Tren de plăcere”, de Ion Luca Caragiale, sub îndrumarea prof. Camelia Hreban și Angelica Fărmuș.

Publicul i-a susținut pe toți bobocii, votându-i drept câștigători peAlexandra Ungurean și pe Valentin Gavrilovici, iar locurile II și III au revenit bobocilor Ștefania Alexandra Prisăcariuși Cosmin Boca, respectiv Delia Cazac și Vlăduț Lehaci,cărora sponsorii le-au oferit cadouri și distincții pentru prestația lor fermecătoare.

 

·       Babanu și Doddy

 

Acatrinei Andrei sau, după numele de scenă, „Babanu”, și-a făcut debutul pe scena muzicală înaintea artistului său preferat, antrenând sala cu cântece originale, adaptate serii închinate filmului, iar Costăchel Sebastian și Mihalache Rareș, elevi ai Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, au demonstrat că sunt artiști care merită ascultați și aplaudați.

La finalul spectacolului, invitatul serii, Doddy, a susținut un concert de 40 de minute, pentru o sală plină de elevi, părinți, profesori, invitați, sponsori entuziaști și încântați să cânte și să danseze împreună într-o seară magică de vineri.