Pe 28 noiembrie, în zi de sărbătoare națională – Ziua Bucovinei, în centrul municipiului Suceava va fi deschis Târgul de Crăciun, cu o mulțime de produse tradiționale – obiecte și piese vestimentare, create de meșteri din județ și nu numai, dar și cu o mulțime de bunătăți marca „Produs în Bucovina”: carne și preparate din carne, produse lactate, de panificație, patiserie, cofetărie, fructe și sucuri naturale din fructe, dar și produse derivate, bune de gustat pentru a-i mai „încălzi” pe cei înfrigurați.

Cel mai probabil, Târgul de Crăciun va fi deschis chiar de dimineață, dar deschiderea oficială va avea loc în jurul amiezii, urmând ca de la 17.00 să înceapă concertele organizate cu prilejul Zilei Bucovinei, care se vor încheia după ora 21.00, în vreme ce la 18.00 vor fi aprinse luminile în bradul de Crăciun și iluminatul ornamental din oraș.

Pentru organizarea Târgului de Crăciun, Primăria municipiului Suceava va încheia un parteneriat cu Asociația „Produs în Bucovina”, căreia îi va pune la dispoziție locația – esplanada din Centru, utilitățile și căsuțele din lemn montate de Direcția Domeniului Public.

Proiectul de hotărâre va fi discutat în ședința Consiliului Local de joi, 23 noiembrie.

”Municipiul Suceava dorește organizarea și în acest an pentru cetățenii orașului, dar și pentru turiștii din țară și din străinătate a evenimentului <Târg de Crăciun>. Astfel, pentru creșterea numărului de turiști în municipiul Suceava și implicit în Bucovina, dorim să organizăm acest eveniment în colaborare cu Asociația <Produs în Bucovina>”, spun inițiatorii proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Târgul de Crăciun va funcționa până pe data de 15 ianuarie 2024.