Grădinița cu Program Normal „Maria Montessori”, structură a Școlii Gimnaziale Nr.1 Suceava din Suceava, a organizat, săptămâna trecută, Târgul de toamnă, „pentru a-i îndruma pe copii pe calea cunoașterii și a dezvoltării creative”.

Profesor coordonator, Irina Hrișcă, de la GPN „Maria Montessori” Suceava, a precizat că „frumuseţile şi bogăţiile cu care ne înconjoară acest frumos anotimp ne insuflă dorința de a fi creativi. Așadar, am încercat să ne bucurăm de ceea ce ne oferă toamna şi să evidențiem parfumul şi culoarea ei, realizând câteva lucrări deosebite, prin care să valorificăm potenţialul creativ al copiilor preşcolari. Prin aceste demersuri, viața parcă devine mai frumoasă și, totodată, copiii sunt educați spre a-şi dezvolta gustul pentru frumos, pentru a aprecia şi realiza creaţii artistice”.

Spus și făcut! Educatori, copii, părinți, bunici s-au adunat și au  răspuns cu multă bucurie invitației de a pune la cale „Târgul toamnei”, o expoziție cu vânzare.

Cadrele didactice care au organizat activitățile din cadrul acestui proiect, Irina Hrișcă, Cornelia Cîrstian, Paraschiva Jescu, au fost susținute de către directoarele de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, prof. Gabriela Mihai și prof. Lăcrămioara Toma și de către partenerii implicați, Centrul Cultural Bucovina și familiile celor 84 de preșcolari.

„Produsele obținute din prepararea legumelor și fructelor proaspete ne-a făcut să ne gândim la minunăția culorilor toamnei, la parfumul și gustul dulce al acestui frumos anotimp. Rețete culinare deosebite, tablouri și creații unice au îmbrăcat această frumoasă zi de toamnă, alături de glasurile încântătoare ale copiilor, vedetele acestui eveniment, adunate toate într-un buchet de frunze ruginii purtate de vântul sfârșitului de toamnă, care îngână, printre lacrimi, că în galopul vieții, să încercăm să prindem măcar cu coada ochiului bucuria de a fi împreună unii cu alții”, a mai spus profesor coordonator, Irina Hrișcă.