Echipa Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a învins vineri seară cu 34-29 (16-14) formația Universității Minho din Portugalia și s-a calificat în finala Jocurilor Europene Universitare!

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost golgheterul Tîrzioru, cu 12 reușite, pe lista marcatorilor mai trecându-și numele Loic (5), Lazurcă (4), Ștefan (4), Lupu (3), Dascălu (3), I. Roșu (2), Urdă (1).

În meciul decisiv pentru titlu, sâmbătă, cu începere de la ora 20.30, „studenții” se vor confrunta cu Universitatea Granada. Sucevenii au întâlnit reprezentanta Spaniei și în cel de-al doilea meci al Grupei C, pe care l-au încheiat învingători, cu scorul de 35-25!

Un rezultat remarcabil, pentru care trebuie felicitați antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei, precum și cei 12 jucători care au dus greul competiției din Polonia:Darius Makaria, Ionuț Andreescu - Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alexandru Dascălu.