Două incendii izbucnite sâmbătă, unul în satul Dealul Floreni, comuna Candrenilor și unul la Brodina, au fost provocate de trăsnete directe, înregistrate în timpul unor căderi importante de precipitații.

Trăsnetele au lovit construcții izolate, depozite de furaje.

Prima alarmă s-a dat sâmbătă dimineață, înainte de ora 9.00, la pompierii militari de la Vatra Dornei. Aceștia au fost direcționați de urgență în satul Dealul Floreni. La sosirea echipajelor de pompieri ardea deja generalizat un depozit de furaje (fânar), fără posibilități de propagare, pentru că acesta se afla în câmp. Focul a distrus complet depozitul de furaje pe o suprafață de aproximativ 24 de metri pătrați și aproximativ 4 tone de fân.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct”, au transmis pompierii militari suceveni.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.15, a urmat o nouă alarmă, la Brodina, la care au răspuns pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus, alături de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina, Și în acest caz a fost vorba de un depozit de furaje construit din lemn, lovit de trăsnet. Au ars depozitul de furaje, construit din lemn și acoperit cu azbest pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și aproximativ 6 tone de fân.