Polițiștii de la Sectorul de Frontieră Brodina au făcut o captură importantă de țigări în dimineața zilei de sâmbătă, în timp ce acționau în satul Paltin.

În jurul orei 5.40 dimineață, echipajul mobil format din polițiști de frontieră și ofițeri detașați ai Agenției Frontex a reparat în trafic un Mercedes despre care aveau date că transportă țigări.

Cei doi bărbați din Mercedes au preferat să scape cu fuga pe jos, abandonând autoturismul.

În autoturismul care avea numere de Bulgaria erau baxuri de țigări în care se aflau, a rezultat în urma inventarierii, nu mai puțin de 14.400 pachete țigări, fără timbru fiscal, de proveniență Duty-Free, în valoare de 168.500 lei. Așadar, țigări în valoare de aproape 35.000 de euro.

”S-au efectuat verificări suplimentare, și s-a constatat că numărul de înmatriculare al mijlocului de transport aparține unui altui autoturism. Întreaga cantitate de țigări, dar și autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Rezultă așadar că cei doi ocupanți ai mașinii nu au fost prinși de polițiști.