Primarul Sucevei, Ion Lungu, a felicitat echipa de handbal CS Universitatea Suceava pentru performanța realizată în Polonia - câștigarea Campionatului European Universitar de handbal, anunțând și o suplimentare a finanțării alocate în bugetul acestui an, dar și un țel foarte ridicat – participarea la o nouă finală de cupă europeană la handbal masculin.

„Felicitări echipei de handbal masculin Universitatea Suceava pentru câștigarea titlului de Campioană Europeană Universitară!

Acest lucru stimulează și mai mult municipalitatea suceveană să suplimenteze finanțarea la echipa de handbal masculin, care reprezintă fanionul activității sportive la nivel local și județean.

Ne dorim să jucam în următorii 2-3 ani, o nouă finală de cupă europeană la handbal masculin așa cum s-a întâmplat în anul 2009.

Am convingerea că până atunci va fi finalizată și Sala Polivalentă de 5.000 de locuri, să avem parte și de o infrastructură modernă și corespunzătoare. Doamne ajută!”, a spus primarul Ion Lungu.

Bugetul alocat de Primăria Suceava handbalului în 2022 este de 2,5 milioane de lei, la fel ca la fotbal, dar o sumă referitoare la suplimentare nu a fost încă vehiculată, fiind necesară consultarea cu reprezentanții CSU.