Un apel la 112 venit de la personalul de securitate de la Iulius Mall Suceava a anunțat, sâmbătă seară, în jurul orei 22.15, că doi sau mai mulți tineri s-au urcat în turnul din fața Iulius Mall, pe scările exterioare, și nu vor să coboare.

Polițiștii de serviciu, de la Secția Burdujeni și Poliția municipiului Suceava s-au deplasat în zonă, unde agentul de pază le-a relatat că le-a cerut tinerilor să coboare, folosind stația de emisie recepție, însă doar unul s-a conformat. Acesta, un tânăr de 18 ani, le-a spus polițiștilor că pe nivelul 2 al turnului se mai află trei tineri, care însă refuzau să coboare.

La fața locului au ajuns și pompierii, cu o autoscară mecanică, pe care au început să o pregătească pentru a urca la înălțime. ”Impresionați” probabil de desfășurarea de forțe ceilalți trei tineri au coborât în cele din urmă singuri. După legitimare s-a stabilit că este vorba de tineri de 18 și 19 ani, din Suceava și Zvoriștea.

Toți patru au fost duși la sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde au fost amendați cu câte 500 de lei, în baza Legii 61/1991, privind acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Turnul IFA este cea mai înaltă construcţie din Suceava, având peste 200 de metri în lungime și este singura construcție care a mai rămas din ansamblul fostei Întreprinderi de Fibre Artificiale Suceava, după ce un alt turn, cu o înălţime de 39 de metri, a fost dărâmat printr-o explozie controlată