Polițiștii și procurorii de la Gura Humorului au continuat cercetările și au luat măsuri în cazul incendierii intenționate din noaptea de joi spre vineri din orașul stațiune, un foc care s-a extins pe trei proprietăți și a lăsat dezastru în urmă. S-a stabilit că Mihaela Marcu, o femeie în vârstă de aproximativ 55 de ani, a provocat intenționat un foc la o anexă din lemn, într-un conflict între rude, flăcările extinzându-se din păcate și la doi vecini.

În urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, judecătorii au dispus arestarea preventivă a inculpatei, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Prejudiciul provocat de femeie este de aproximativ 100.000 de euro.

• Condamnată pentru complicitate la crimă

Mihaela Marcu a fost implicată acum mulți ani de zile într-o crimă, la Gura Humorului. Este vorba de cazul unui bărbat în vârstă de 57 de ani, care a fost omorât în bătaie, cadavrul său fiind găsit a doua zi, în albia pârâului Humorel. Fapta este din anul 2008. Atunci, victima, autorul principal și femeia au băut împreună. Bărbatul care avea să moară s-a dat la femeie iar concubinul acesteia a pus mâna pe un bolovan și l-a ucis pe bărbatul în vârstă de 57 de ani. Mihaela Marcu a fost judecată și condamnată în calitate de complicitate la crimă, fiind închisă până acum aproximativ doi ani, din datele pe care le avem.

• Un incendiu foarte puternic care, printre altele, a distrus și o casă

Revenind la incendiul izbucnit în noaptea de joi spre vineri, la aproximativ jumătate de oră după miezul nopții, focul a pornit de la o construcție de lemn, prin acțiune intenționată, ceea ce a dus la o ardere foarte puternică și greu de stăpânit. Flăcările s-au extins și la alte două proprietăți învecinate și apropiate.

La fața locului au intervenit, rând pe rând, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii. În total, s-a lucrat cu cinci autospeciale de apă.

”Au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima gospodărie, au ars peretele unor anexe construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și circa 100 de kg furaje. La a doua locuință, au ars acoperișul și podul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat pereții locuinței, elemente de mobilier, elemente de tâmplărie și alte bunuri din interior”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava. Așadar, printre altele, casa unui vecin nevinovat a fost distrusă.