Polițiștii au continuat cercetările în cazul unei agresiuni petrecute tocmai pe 2 mai, când un sucevean în vârstă de 36 de ani a fost bătut în fața unei săli de jocuri din centrul Sucevei. Victima nu a fost foarte cooperantă pe parcursul anchetei, cel puțin așa susțin polițiștii.

Pe 2 mai 2022, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către lucrătorii din cadrul Unității de Primiri Urgențe Suceava cu privire la faptul că un bărbat de 36 ani s-a prezentat la această unitate medicală întrucât a fost agresat fizic.

Cercetările au fost continuate cu perseverență în acest caz, adunându-se probatoriu și fiind extinsă urmărirea penală și privind infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice.

S-a stabilit că la bătaie au participat Cătălin Cimpoiași, în vârstă de 49 de ani, zis ”Cimpa”, fiul acestuia, Alexandru Cimpoiași, în vârstă de 25 de ani și Marius Mănălăchioae, de 24 de ani, toți din municipiul Suceava. Primul este un personaj care a mai fost implicat în răfuieli prin Suceava, însă a scăpat din toate dosarele penale, de regulă din lipsă de probe ori prin împăcarea cu victimele.

Bătaie trei contra unu, cu pumni și picioare în zona capului

”La data de 02.05.2022, în jurul orei 21:00, fiind în fața unei săli de jocuri de noroc situată în municipiul Suceava, au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni fizice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 11-13 zile de îngrijiri medicale, iar prin acțiunile acestora, executate în loc public, a fost creată o stare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică”, a explicat, pe scurt, cum s-a petrecut agresiunea comisarul-șef Ionuț Epureanu.

În continuarea anchetei, vineri, 29 iulie, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava au efectuat 3 percheziții domiciliare la locuințele agresorilor. S-a acționat cu 11 polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, două grupe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cu o grupă de jandarmi. S-au făcut percheziții și la o mașină, de unde au fost ridicate obiecte contondente.

24 de ore de arest. Ce se întâmplă mai departe va decide procurorul

Cei trei suspecți au fost ridicați pentru audieri iar pe numele lor a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei trei bărbați au fost introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Procurorul de caz urmează să stabilească ce măsuri restrictive va dispuse mai departe în acest caz.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.