Formațiile de Liga a III-a Foresta Suceava și Șomuz Fălticeni s-au întâlnit, sâmbătă, într-un meci de pregătire pe Stadionul Areni. Chiar dacă ambele echipe se află în plină perioadă de acumulări fizice, a reieșit un joc spectaculos, cu multe faze de poartă, încheiat cu scorul de 5-4 în favoarea echipei gazdă, antrenate de Dorin Goian. „Galben verzii” au reușit o primă parte a partidei foarte bună, ajungând să conducă în minutul 34 cu scorul de 5-0, cu ajutorul golurilor marcate de Chika (2), Netbai (2) și Samson. Formația antrenată de Iulian Ionesi a avut însă o revenire extraordinară, iar grație reușitelor semnate de R. Ciobanu și juniorul Savin, care a reușit o „triplă” în decurs de numai zece minute, a reușit să revină în meci.

Foresta: Niga - Grosu, Cimbru, Botezatu, Cucoș, Samson, Căinari, Netbai, Cuibari, Chika. Au mai intrat Cuciureanu, Smocot, Celeadnic, Nițu, Makongo, Ilie, Mirică, Popovici, Tănasă.

Șomuz: Iederan – Maganu, Nistor, Vitu, Chirilescu, Monah, Bejenar, Dănilp, Pitic, Cara, R. Ciobanu. Au mai intrat: Alecsandru, Antonesei, Grigoșiță, E. Ciobanu, Văleanu, Cîrstean, Julei, Savin, Anton, Dîrțu.

În afară de acest joc, oficialii Forestei au mai perfectat cinci meciuri amicale, după cum urmează: pe 2 august cu CSM Zalău (la Câmpulung Moldovenesc); pe 5 august cu Ceahlăul Piatra Neamț; pe 10 și 20 august cu Aerostar Bacău; pe 13 august cu Bucovina Rădăuți.

În cadrul programului de pregătire din această vară Șomuz mai are programate jocuri test cu Dante Botoșani (3 și 10 august), Viitorul Darabani (6 august), Știința Miroslava (13 august) și Siretul Dolhasca (20 august).

Ediția de campionat 2022-2023 a Ligii a III-a va începe pe data de 27 august.