Un puternic incendiu s-a produs duminică după-amiază la o gospodărie din Cornu Luncii. Focul a izbucnit la un adăpost de animale şi s-a extins în scurt timp și la acoperișul casei.

La fața locului au intervenit pompierii de la Fălticeni alături de echipaje de la Serviciile Voluntare Cornu Luncii şi Mălini, cu un total de 5 autospeciale de apă.

La sosirea echipajelor ardeau adăpostul de animale și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la o locuință învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor pentru o femeie în vârstă de 71 de ani care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta fiind transportată la spital.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. În incendiu au pierit circa 30 păsări de curte și un cal.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.