Handbalistul sucevean Daniel Stanciuc începe să devină o piesă de bază în echipa națională de seniori a României. După evoluția bună din Insulele Feroe, jucătorul în vârstă de doar 19 ani a prins echipa de start în returul de la București. Stanciuc a deschis scorul în meciul disputat sâmbătă după amiază, în sala Dinamo din Capitală și a coordonat atacurile „tricolorilor” timp de 54 de minute. Handbalistul legitimat la formația Clubului Sportiv Universitar din Suceava a înscris două goluri din patru aruncări și a obținut trei aruncări de la 7 metri.

România a învins Insulele Feroe cu 25-17 (14-10) și a urcat pe locul secund al Grupei a 4-a din preliminariile pentru Campionatul European de handbal masculin din 2024, la două puncte în spatele liderului Austria și la două puncte în fața Ucrainei și Insulelor Feroe.

Trupa lui Xavi Pascual va mai juca cu Austria, acasă, pe 24 aprilie, și cu Ucraina, în deplasare, pe 30 aprilie. Primele două clasate și cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea din cele 8 grupe preliminare se vor califica la Campionatul European.