Polițiștii de frontieră suceveni care au acționat vineri în Punctul de Trecere a Frontierei Siret au depistat un ucrainean care a încercat să intre în țară, la volanul unui autotren cu semiremorcă, având asupra sa un permis de conducere cu însemnele autorităților ucrainene, dar care era fals.

În jurul orei 14, în PTF Siret, pe sensul de intrare în România, a ajuns un ansamblu rutier format din cap tractor marca SCANIA și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei. La volan era un bărbat în vârstă de 40 de ani, care, la solicitarea polițiștilor, a prezentat, o dată cu pașaportul și permisul de conducere, aparent emis de autoritățile din Ucraina.

După o analiză mai atentă, permisul le-a trezit suspiciuni polițiștilor. S-a trecut la verificări în bazele de date și s-a constatat că respectivul document este fals.

Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.