Echipele sucevene au început cu dreptul sezonul de primăvară al Ligii a III-a. Bucovina Rădăuți a dispus cu scorul de 5-3 de CSM Bacău, rezultat în urma căruia trupa antrenată de Marius Lup și-a securizat locul al doilea în clasament, asigurându-și totodată și calificarea în play-off. Pentru echipa rădăuțeană au punctat Ionel Stoian (15, 25) și Alexandru Aftanache (58, 81, 90). De asemenea, Șomuz Fălticeni s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul formației Rapid Brodoc, prin golurile marcate de Alecsandru și Merticariu.

Învingătoare din runda a XVI-a a ieșit și liderul autoritar al Seriei I, Foresta Suceava, care a dispus cu 2-1, pe Areni, de Ceahlăul Piatra Neamț. În fața a circa 1.300 de spectatori, trupa antrenată de Dorin Goian a făcut un joc tactic excelent și s-a impus meritat în fața unei echipa bune, care i-a avut în componență pe sucevenii Stejărel Vișinar și Robert Ciobanu, și pe ex dinamoviștii Patrick Petre și Mihai Neicuțescu.

După un început de meci echilibrat, „galben-verzii” au deschis scorul prin Marius Filip, în minutul 17. Mijlocașul de bandă al Forestei a primit o pasă în adâncime de la Iosif Netbai, a trecut ca prin brânză prin apărarea nemțeană și l-a învins pe portarul Marius Chelaru cu un șut la firul ierbii, din interiorul careului mare. Primul mitan s-a încheiat cu ratări foarte mari la cele două porți. Mai întâi, în minutul 43, lovitura de cap a lui Vlad Cimbru a fost scoasă din fața porții goale de un apărător advers. Imediat, la faza imediat următoare, goal-keeper-ul Forestei, Toma Niga, a intervenit incredibil în fața lui Robert Ciobanu, după care, fundașul dreapta Cătălin Grosu a deviat în corner o minge șutată de Patrick Petre din mijlocul suprafeței de pedeapsă, pe care scria gol. „Forestierii” au trecut din nou pe lângă majorarea scorului în minutul 45+1, la șutul pe jos al lui Iosif Netbai de la 20 de metri, care a nimerit bara.

Desprinderea a avea să se producă însă în debutul părții secunde. Marius Filip a executat o centrare în fața porții Ceahlăului, iar mingea respinsă din plonjon de către portarul Marius Chelaru a ajuns la tânărul mijlocaș al Forestei Ilie Marian, care a șutat din prima, de la 12 metri, pentru 2-0. Sucevenii au continuat să evolueze inteligent, dând senzația că sunt în controlul partidei. Singurul scurtcircuit în apărarea gazdelor s-a produs în minutul 82, atunci când nou intratul Răzvan Pîntea s-a aflat la originea golului marcat de Ahmed Mubarak, cu o reluare din 6 metri. Partida s-a încheiat în uralele spectatorilor de pe Areni, care i-au aplaudat pe fotbaliști suceveni pentru victorie și pentru efortul depus.

Foresta: Niga – Grosu, Cimbru, Makongo, Nițu – Samson, I. Marian – Căinari (80 Codău), Netbai (73 Hagiu), Filip (85 Cană) – Chika (80 Martin).