Ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava au fost sesizați, vineri, 10 martie, de către lucrătorii de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava cu privire la comiterea unei infracțiuni de dare de mită. Practic, o tentativă de dare de mită pe care agentul de poliție care examina a anunțat-o șefilor ierarhic superiori.

Agentul a fost planificat în ziua de vineri pentru examinarea unui număr de 14 candidați la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Ultimul dintre candidați, o tânără în vârstă de 18 ani, i-a oferit acestuia 100 de euro pentru a-l determina astfel să o promoveze la proba respectivă. Având în vedere sesizarea, polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au format o echipă operativă iar din autoturismul de școală au fost ridicate două bancnote de 50 de euro.

Tânăra introdusese bancnotele în dosarul de candidat, momentul oferirii fiind surprins și de camera video aflată în dotarea agentului examinator.

Procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de tânăra de 18 ani, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.