În   Sala „Pimen  Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava va avea loc marți, 21 martie 2023, începând cu ora 18:00, conferința  Viață pentru „copiii soarelui”, susținută de prof. dr. Maria Stamatin, medic primar pediatru-neonatolog, profesor emerit, Universitatea de Medicină  și Farmacie  „Grigore T. Popa” Iași.

Evenimentul va fi organizat în contextul  Zilei Mondiale a Sindromului Down, de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Cultural și Media și comunicare ale Centrului Eparhial și  Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”.

Am aflat de la prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, coordonatoarea evenimentului, că în programul zilei de 21 martie sunt cuprinse: Atelierul „Dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor cu sindrom Down și integrarea lor socială”,  prezentat de asistent social și terapeut Anastasia Ceredeev, Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD; Program muzical „copii pentru copii” – Să însorim  „copiii  soarelui” - Yuri-Iustinian Boico, Academia de Arte Modus Vivendi;Grupul vocal „Petale de flori”, clasa I E, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, coordonator. prof. Elena-Lăcrămioara Teodorescu. Înscrierea în vederea participării la eveniment se realizează, în limita locurilor de care dispune Sala „Pimen  Arhiepiscopul” , prin completarea formularului: https://forms.gle/n2zkHf4MAZpGTSeVAConferința va fi transmisă live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.