Peste 300 de tineri judoka din România, Republica Moldova și Ucraina au participat la sfârșitul săptămânii trecute la Memorialul „Mihai Alexandroae” de la Suceava, o competiție care și-a propus să onoreze amintirea primului antrenor de judo din județul Suceava, care s-a stins din viață în urmă cu doi ani.

Întrecerea organizată de clubul Shinzo Ran din Suceava, condus de Brândușa Vărăreanu și Ovidiu Petre, în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret, Primăria Ipotești și Federația Română de Judo, cu sprijinul sponsorului Ovimansard, a avut în program întreceri la categoriile de vârstă Under 6, 8, 10, 12, 14 și 16 ani.

Invitați de onoare ai concursului desfășurat în sala de sport din Ipotești au fost soția, fiul și nepoțeii doctorului Mihai Alexandroae. La eveniment au mai luat parte pionierii judoului sucevean, în frunte cu Gheorghe Vasilaș, Mihai Airinei sau Cezar Munteanu, care au practicat acest sport începând cu anul 1966. Generația de aur a judoului sucevean, cea a anilor 80, a fost reprezentată la această acțiune de Dan Mânecan, Marcel Mustea și Ovidiu Petre. Cu toții au primit diplome de excelență din partea organizatorilor, ca și uriașul Vlăduț Simionescu, judoka în activitate, participant la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, care a fost prezent la Memorialul „Mihai Alexandroae” în calitate de antrenor la Politehnica Iași.

„Concursul propriu-zis a fost unul reușit, și spun asta pentru că am primit din toate părțile felicitări pentru organizare. Cel mai important este faptul că nu au existat accidentări, iar copiii s-au bucurat de acest sport nobil numit judo, care ne arată calea supleții și calea către disciplină, sănătate și curaj”, a declarat antrenoarea Brândușa Vărăreanu, promotoarea evenimentului.