Cazurile de tineri care comit acte de teribilism la volan și apoi se laudă cu ele pe rețele de socializare sunt parcă tot mai multe. Îmbucurător este însă că și polițiștii par să reacționeze mai serios la astfel de ”isprăvi” care pun în pericol vieți și îi identifică pe teribiliști.

Un caz aparte în ceea ce privește gradul de pericol a fost documentat de către polițiștii de a Rădăuți.

În data de 10 martie, polițiștii s-au autosesizat cu privire la o filmare de pe Tik Tok și în care apărea un autoturism Audi cu numere roșii care trecea pe lângă un echipaj de poliție, iar apoi era condus cu peste 200 de km/h. Din cercetări a rezultat că pe 9 martie mașina a rulat cu 202 km/h pe șoseaua de centură a Rădăuților.

S-a reușit în scurt timp identificarea șoferului, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Marginea, care a recunoscut că el a condus și că a circulat cu acea viteză. Pentru ca inconștiența să fie una deplină, adolescentul a mai luat în plimbarea sa periculoasă încă doi băieți, minori.

”S-a stabilit că, în ziua precedentă, respectiv în data de 09.03.2023, în jurul orei 14:30, tânărul a preluat 2 minori ca pasageri și ulterior a condus autoturismul cu o viteză de 202 km/h, unul dintre minorii pasageri filmând cu telefonul mobil habitaclul mașinii și planșeta vitezometrului, ulterior postând imaginile pe o rețea de socializare.

Polițiștii au dispus sancționarea tânărului cu amendă în valoare de 2900 lei și suspendarea permisului de conducere pentru 4 luni”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu. 

Polițistul a subliniat din nou că scopul dispunerii măsurilor de sancționare în aceste cazuri promovate în mediul on-line este unul în principal preventiv, de responsabilizare și conștientizare. Mesajul ar trebui să ajungă și (sau mai ales) la părinții acestor copii, care ar trebui să poarte discuții cu adolescenții, să-i supravegheze și să le limiteze ieșirile în trafic, dacă este cazul.