Salariații de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, care au declanșat proteste de avertisment de săptămâna trecută, au anunțat că, pe baza voinței exprimate în urma referendumului sindical, s-a decis ca miercuri, 22 noiembrie, să aibă loc o grevă de avertisment, între orele 8.00 și 10.00.

Dacă revendicările nu vor fi luate în seamă, din data de 27 noiembrie, salariații AJOFM Suceava anunță că intră în grevă generală, evident cu sistarea completă a activității.
Revendicările se referă la salarii echitabile, condiții de muncă optime, rezolvarea deficitului de personal, plata orelor suplimentare, stabilitatea locurilor de muncă și optimizarea aplicațiilor informatice.

”Cerem salarii egale cu cele din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc.)”.

”Refuzăm să mai tolerăm diferențele semnificative în salarizare față de colegii noștri”.

”Solicităm alocarea imediată a personalului necesar pentru a face față volumului de muncă”.

”Alocarea imediată a resurselor pentru plata orelor suplimentare efectuate de către angajații noștri”, acestea sunt câteva din solicitările punctuale ale celor de la AJOFM Suceava.

AJOFM este instituția care se ocupă de gestionarea pieței muncii din Suceava, printre altele având ca atribuții plata indemnizațiilor către șomeri, intermedierea ocupării locurilor de muncă vacante, organizarea de cursuri de calificare-recalificare în muncă etc.