Primăvara 2024 aduce noi performanţe în palmaresul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung şi vestea calificării elevilor unității la confruntările naţionale pe mai multe discipline.

La geografie, opt elevi au reușit să se califice la faza națională a olimpiadei: Ana Mamaischi, Cosmin Roșu și Paula Pușcaș cu locul I la județeană, urmați în clasament de elevii Robert Poenaru, Rareș Pendus, Cătălin Buștihan, Matei Spînu și Andrei Boroz. Responsabil de aceste reușite este prof. Radu Ciumaşu, susţinătorul „spiritului geografic” în rândul elevilor colegiului.

La Olimpiada de Matematică s-a calificat elevul caporal Sebastian Ionuț Buliga.

La limba și literatura română, liceul va fi reprezentat de elevi militari, sub îndrumarea prof. Mihaela Pintilei: Cosmin Dumitru Vișovan și Teodora Avram.

Totodată, elevul plutonier adjutant Cosmin Dumitru Vișovan a reușit să se califice și la faza națională a Olimpiadei de istorie, materie la care elevul ștefănist excelează. Cu ajutorul prof. Petrică Ciocan, Cosmin a reușit anul trecut să obțină locul I la faza națională a olimpiadei.

Elevul fruntaș Teodor Rusu, sub îndrumarea prof. Dorin Fântână, a reușit să treacă în etapa următoare a Olimpiadei Naționale de Chimie.

De asemenea, anul acesta colegiul câmpulungean va fi reprezentat la faza națională a Olimpiadei de Fizică de trei elevi: elev sergent Robert Cîrstinariu, elev fruntaș Alexandru Murgoci și elev Alexandru Sergio Gorcea. De pregătirea lor s-au ocupat prof. Luciana Surugiu și Nicolae Debren.

Elevul Ștefan Cârloanță, îndrumat de către prof. Viorel Oniciuc, va merge la etapa națională a Olimpiadei de Biologie.

Pentru al doilea an consecutiv, elev caporal Tudor Curca a obținut loc fruntaș pe podiumul olimpicilor la faza județeană de limbă engleză și calificare la etapa următoare.

Elev sergent Simina Vacariu, sub îndrumarea prof. Daniela Cârloanță, și-a valorificat potenţialul, calificându-se la faza națională a Olimpiadei de Filosofie.

La prima ediție a olimpiadei de securitate cibernetică, șase elevi din colegiul câmpulungean au obținut calificarea la următoarea etapă. Alături de ei stă o echipă care îi ghidează spre performanță: inginer Ionuț Raia și prof. Gabriela Ionescu, Florin Mariuc și Marius Măgurean.

De asemenea, elevul caporal Eduard Laza, îndrumat de prof. Gabriela Ionescu, a obținut premiul I la etapa județeană a olimpiadei de Informatică Aplicată „AcadNet” și calificare în etapa națională.

Surpriza performanţelor de anul acesta o reprezintă calificarea celor doi elevi ștefăniști, Beatrice Machidon și Denis Adomniței, la faza pe ţară a olimpiadei de limbă italiană. Rezultatul este unul inedit prin faptul că limba italiană nu se studiază la şcoală, performanţa elevilor fiind rezultatul pasiunii acesteia pentru disciplinele din aria curriculară „limbi străine”.

„Anul acesta, în prag de centenar, mușatinii și-au depășit recordul la premiile obținute la fazele județene ale olimpiadelor școlare, demonstrând, încă o dată, nivelul de pregătire din Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare>. Dragi elevi și cadre didactice, suntem mândri de voi! Vă felicităm pentru performanțele obținute!”, au transmis reprezentanții instituției.