Muzeul Național al Bucovinei implementează, în perioada februarie – octombrie 2024, proiectul cultural „Pe urmele barbarilor”, aplicație de tip hartă interactivă, la Muzeul de Istorie Suceava.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional  - Aria Patrimoniu Cultural Material. Valoarea totală a proiectului este de 99.595 de lei, din care 80.795 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Cultural Național.

Reprezentanții muzeului sucevean au spus că proiectul „Pe urmele barbarilor” vizează dezvoltarea unei aplicații de tip hartă interactivă, care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a migrațiilor din primul mileniu creștin. „Împletind patrimoniul cu tehnologia, Harta Marilor Migrații va înlesni explorarea istoriei și a obiceiurilor populațiilor migratoare pe baza descoperirilor arheologice și a izvoarelor istorice scrise. Aplicația va însoți vizitatorul <pe urmele barbarilor>, făcând posibilă cunoașterea istoriei și a artefactelor popoarelor de migratori care au tranzitat spațiul carpato-danubiano-pontic”, au transmis reprezentanții muzeului, care spun că obiectivul general al proiectului este atragerea și diversificarea audienței publicului Muzeului Național al Bucovinei, prin implementarea de soluții inovative de valorificare și promovare a patrimoniului arheologic deținut de Muzeul de Istorie.

Aplicația interactivă se adresează publicului tânăr și celui adult, turiști și localnici deopotrivă, vizitatori ai Muzeului de Istorie din Suceava.

Împletind patrimoniul cu tehnologia, au completat specialiștii muzeului, Harta Marilor Migrații va înlesni explorarea într-o manieră interactivă și atractivă a rutelor de migrație, a ritualurilor și a siturilor.

„Pe urmele barbarilor” este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei, coordonator de proiect Constantin-Emil Ursu, și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru detalii și informații: telefon 0230/216439, e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro