La Centrul Muzeal și Multicultural Palatul Dornelor (Strada Republicii, Vatra Dornei) va avea loc, miercuri, 24 aprilie 2024, începând cu ora 15.00, vernisajul Expoziției naționale itinerante de caligrame „Cuvânt ce (se) poartă frumos”.

Acțiunea este organizată deInspectoratul Școlar Județean Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Media și comunicare, Cultural și Educațional-Teologic (Învățământ), cu binecuvântarea și contribuția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. 

Prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, coordonator de proiect, a explicat că evenimentul va fi organizat pentru a celebra Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. „Sunt invitați să participe deopotrivă elevi și profesori, părinți, autorități locale, iubitori de carte din comunitățile școlare extinse”, a completat inspectorul școlar Daniela Ceredeev.

Din programul zilei de 24 aprilie 2024: Vernisarea expoziției naționale itinerante de caligrame Cuvânt ce (se) poartă frumos, care va cuprinde peste 300 de lucrări înscrise în concursul național omonim; Atelier de povești, susținut de Cătălina Gheorghian, scriitoare de cărți pentru copii; Lansarea volumului de debut „Pe prispa gândului”, semnat de Oana-Carmen Budeanu, publicat la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților; Flashmob „Citește și tu!”, la care sunt invitați toți participanții la eveniment; Salon binar Carte cu carte, pentru copii și pentru biblioteca mamei creștine, Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. „Regula de aur a evenimentului: vom celebra cărțile și autorii de carte. Fiecare participant este rugat să aducă la activitate o carte preferată, pe care s-o poată recomanda pentru lectură unui alt cititor”, a completat responsabila de proiect.

Înscrierea se face prin e-mail, pe adresa coordonatorului de eveniment, ceredeev.daniela@isj.sv.edu.ro, până duminică, 21 aprilie 2024, ora. 20.00, în limita locurilor de care dispune sala în care se va desfășura evenimentul. Profesorii coordonatori de grup vor comunica numărul elevilor participanți.