Cunoscutul chirurg Radu Zamfir, director al Agenției Naționale de Transplant până în urmă cu o săptămână, a primit, sâmbătă, titlul de "Cetățean de onoare " al comunei Dumbrăveni.  Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului literar "Mihai Eminescu", la Centrul Cultural "Acad. Eugen Simion". De altfel, academicianul Eugen Simion a fost prezent și i-a mulțumit doctorului Zamfir pentru activitatea medicală și s-a declarat un admirator al acestuia. Primarul de Dumbrăveni, Ioan Pavăl, i-a spus medicului, la înmânarea titlului de Cetățean de onoare,  că "Dumnezeu v-a păstrat în viață atunci, în accidentul din Apuseni, pentru că trebuia să mai dați viață".

Tot sâmbătă, titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei Dumbrăveni le-a fost acordat și decanului Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, și directoarei Centrului Academic Internațional Eminescu Chișinău, Elena Dabija, fiica scriitorului Nicolae Dabija.

De asemenea, primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a conferit „Diplome de recunoștință” și „Diplome de excelență” mai multor personalități ale vieții culturale din România și din Republica Moldova, printre care muzicieni Cvartetului Transilvan- universitarii Gabriel Croitoru, Nicușor Silaghi, Marius Suărășan și Vasile Jucan, criticiiAdrian Dinu Rachieru, Tudor Nedelcea, caricaturistul Mihai Pânzaru-PIM etc. Directorului Romfilatelia, Cristina Popescu, i-a fost înmânată Cheia localității Dumbrăveni.