Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a demarat, încă din vara acestui an, o serie de lucrări de reabilitare în corpul principal al instituției, datorită unei sponsorizări de 100.000 de euro din partea companiei Egger.

Sponsorizarea face parte din proiectul “Egger adoptă o școală”, fiind cea mai mare investiție într-o școală din Rădăuți în acest an.

Potrivit conducerii colegiului, lucrările se apropie de final.

A fost reabilitat în totalitate holul central din corpul A (asupra căruia nu se mai intervenise de 50 de ani, adică de la celebrarea centenarului) prin demontarea lambriurilor uzate din lemn care “îmbrăcau” coloanele de susținere de la parter, decaparea stratului de tencuială deteriorată până la stratul de cărămidă și aplicarea unui nou strat de tencuială, aplicarea mai multor straturi de var, din care cel exterior de tip premium (în curs de realizare) pe pereții laterali.

De asemenea, echipa care s-a ocupat de modernizare a refăcut arcadele care au un aspect/ design arhitectural deosebit, a realizat tavane noi, a șlefuit pardoseala mozaicată pe toate holurile corpului A și a renovat în totalitate grupurile sanitare de la parter, destinate utilizării de către elevi.

De asemenea, în viitorul foarte apropiat urmează montarea unor noi corpuri de iluminat.

 

Numeroase sponsorizări făcute în ultimii ani de companie

Referitor la acest proiect, prof. dr. Adrian Puiu, directorul colegiului rădăuțean, a transmis: „Mulțumim în mod special doamnei Alina Chifan, manager EGGER, cea care a fost elementul cheie fără de care acest proiect nu s-ar fi putut derula. Mulțumim municipalității pentru acordul ca acest proiect să fie destinat Colegiului Naţional <Eudoxiu Hurmuzachi> Rădăuţi, firmelor de consultanță, proiectare și execuție, Asociației de Părinți care a preluat gestionarea resurselor financiare și realizarea plăților către furnizorii de bunuri și servicii, colegilor cadre didactice, elevilor și părinților care au fost confruntați cu o serie de inconveniente ce au generat un oarecare disconfort în acest prim modul din structura anului școlar, dar fără sacrificii nu putem să ne dezvoltăm”.

Acesta a mai specificat că proiectul se adaugă unei serii întregi de alte sponsorizări pe care Egger le-a făcut de-a lungul timpului, printre care amenajarea cu parchet a laboratoarelor de informatică, 20 de laptopuri pentru cadrele didactice, materiale sanitare în perioada pandemiei, amenajarea tribunei bazei sportive (din păcate, parțial deteriorată între timp de utilizarea incorectă a acesteia în afara programului de studiu), acordarea constantă în ultimii ani de stimulente financiare elevilor laureați cu distincția “I. Gh. Sbiera” la sfârșitul fiecărui an școlar pentru finalizarea anului școlar cu media generală 10.