Mai mult de o treime dintre persoanele vulnerabile aflate în evidențele medicilor de familie și în spitalele din județul Suceava s-au vaccinat deja împotriva gripei sezoniere. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Olivia Ioana Vlad, a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că până în prezent, conform Registrului Electronic Național de Vaccinări în județul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei 16.268 de persoane, reprezentând 35% din categoria persoanelor vulnerabile, catagrafiate în cadrul cabinetelor medicale de familie și în spitale.

Olivia Ioana Vlad a arătat că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2022-2023, DSP Suceava a primit, până în prezent, 47.025 de doze de vaccin antigripal Influvac.

Campania de vaccinare gratuită vizează „reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire” și anume persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire și copiilor în vârstă de până la 6 ani să se adreseze medicului de familie pentru a primi gratuit vaccinul antigripal”, a recomandat directorul DSP Suceava.

Instituția a solicitat Ministerului Sănătății 53.000 de doze de vaccin antigripal: 20.844 de doze pentru persoane cu vârsta până la 64 ani care prezintă boli cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, diabet sau HIV; 1.450 de doze pentru copii cu vârste între 6 luni și 5 ani, 348 de doze pentru gravide, 2.360 de doze pentru cadre medicale, 1.663 de doze pentru rezidenți și personal care lucrează în unități de ocrotire socială și 26.335 de doze pentru persoane cu vârsta peste 65 ani.