Un scandal de proporții care a avut loc miercuri în Piața Agroalimentară din Rădăuți s-a lăsat cu opt rețineri în arest, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetările polițiștilor de la Rădăuți a rezultat că pe 12 octombrie, în jurul orei 14.00, un grup de persoane din Voitinel a venit în piață pentru a vinde ciuperci, iar în timp ce se aflau în locul public, la comerț, s-au întâlnit cu un alt grup din Voitinel și Horodnic de Sus. Al doilea grup se ocupa tot cu comerțul cu ciuperci.

Între membrii familiilor Beghian și Litră, în baza unor conflicte mai vechi, au început discuții contradictorii, urmate și de lovituri. Chiar dacă nici o persoană nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale, scandalul a produs o importantă tulburare a ordinii din piață.   

”S-a stabilit că între două grupuri de persoane, din zona rurală arondată municipiului Rădăuți, a izbucnit un conflict generat de locațiile și modul de comercializare a ciupercilor de pădure în piața agroalimentară. În acest context, participanții la agresiune s-au încăierat, au provocat scandal public, tulburând ordinea și liniștea publică și s-au lovit reciproc”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Ofițerul a precizat că toate persoanele implicate au fost identificate și audiate.

După audieri, față de opt din cei implicați, din ambele tabere, șase bărbați și două femei, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

În seara zilei de miercuri, s-au constituit escorte de poliție, iar cei opt au fost introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. 

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, ancheta efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.