Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la deschiderea Târgului Produs în Bucovina că, anul acesta, proprietarii de terenuri și crescătorii de animale din județ au primit subvenții din fonduri europene în valoare de 63 de milioane de euro.

Gheorghe Flutur a precizat că din suma totală, 49 de milioane de euro reprezintă subvenții pe suprafață din fonduri europene, pentru 203.000 de hectare de teren subvenționat. Flutur a adăugat că alte aproape 14 milioane de euro au fost subvenții pentru domeniul zootehniei. „Asta chiar dacă, și trebuie să recunosc aici, șeptelul de animale scade, ceea ce nu este un lucru bun. Va trebui făcut ceva pentru încurajarea pe piață a crescătorilor de animale pentru a nu-și duce vacile la abator. Aici avem o problemă. Dar totuși, suma aceasta de peste 60 de milioane de euro care a intrat în județul Suceava numai în 2022 este o sumă extrem de importantă”, a declarat șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a spus că personal îi încurajează pe cei care au primit aceste subvenții să folosească banii tot în agricultură. „Și asta pentru că trebuie să intrăm pe piață cu produsele noastre și să diminuăm importurile”, a încheiat Gheorghe Flutur.