Doi bărbați au decedat în urma unor accidente petrecute miercuri, unul în pădure, în timpul unei exploatări legale de masă lemnoasă, și unul în timp ce conducea un vehicul cu care transporta lemn.

Primul accident cu final tragic a avut loc în jurul orei 13.45, la Ostra.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Ostra, conducea un motocultor încărcat cu lemne de foc pe un drum acoperit cu piatră din Tarnița – Ostra, spre drumul județean din localitate

Cercetarea la fața locului a indicat că la coborârea unei pante abrupte conducătorul vehiculului a pierdut controlul și s-a răsturnat în șanț, de la o diferență de nivel de aproximativ 5 metri. Din păcate, omul a fost prins sub autovehicul și încărcătura de material lemnos, astfel că personalul medical nu a putut constata decât decesul.

Bărbatul nu avea permis de conducere, iar vehiculul nu era înmatriculat.

Polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului continuă cercetările în acest caz.

Aproximativ o oră mai târziu, un apel la 112 a anunțat, la 14.40, că pe raza comunei Dorna Arini, sat Rusca, s-a produs un accident, iar un vârf de copac a căzut peste un om.

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor de la Vatra Dornei a rezultat că un muncitor în vârstă de 45 de ani, din comuna Vânători, județul Neamț, angajat la Ocolul Silvic Silva Bucovina, în timp ce lucra în cadrul unei exploatări forestiere autorizate, pe raza Ocolului Silvic Vatra Dornei, a fost lovit accidental de vârful unui arbore doborât. Din păcate, și în acest caz victima a decedat.     

În acest caz este vorba de un accident de muncă, astfel că polițiștii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Conform procedurilor, a fost deschis dosar penal privind infracțiunile de ”uciderea din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” în cadrul căruia vor fi continuate cercetările.