Mult așteptatele rezultate ale testelor de aderență a asfaltului nou turnat pe principala arteră de circulație a Sucevei, Calea Unirii, au venit, dar imediat au și fost contestate, fiind solicitată o nouă expertiză.

Primele rezultate ale testelor de rugozitate efectuate pe porțiunea de pe Calea Unirii unde au avut loc mai multe accidente soldate cu stâlpi doborâți și ieșirea în decor a autovehiculelor indică o aderență satisfăcătoare a asfaltului. Practic, se încadrează în limitele normelor legale stabilite pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Rezultatul îi nemulțumește totuși pe drumari, care spun că au folosit materiale de cea mai bună calitate și asfaltul rezultat este foarte bun. Așa se face că asfaltatorul a contestat rezultatul testului de rugozitate efectuat, pe motiv de nerespectare a procedurii de recoltare a probelor, care trebuiau luate în prezența lor, cu o notificare prealabilă.

Noi teste au fost efectuate joi dimineața, la solicitarea firmei care s-a ocupat de asfaltare, iar rezultatele vor fi prezentate ulterior.

Între timp, montarea de către municipalitate a benzilor rezonatoare pe porțiunea unde au avut loc accidente și avertismentele repetate de respectare a vitezei legale de circulație în zona dintre Centru și Grupul Școlar, unde este și curbă, au avut efect, deocamdată nefiind înregistrate alte accidente.

Mai mult, a rămas valabilă și ideea montării de parapete de protecție pe zona respectivă, tot pentru siguranța circulației.