Lotul sucevean s-a întors cu două medalii de bronz de la Olimpiada Națională de Informatică, de la Iași, prin elevii Bogdan Zaiț, din clasa a V-a, și Tudor Matei Holotă, din clasa a VIII-a.

Ambii sunt elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, fiind pregătiți de Cristina Mihaela Hatmanu, respectiv Adrian Petrișor, Liviu Vasile Pînzaru.

La Naționala de la Iași, din perioada 22-26 aprilie, au participat șase elevi din județ.

Pe lângă cei doi laureați, s-au mai calificat Ştefan Oniu, din clasa a VI-a, de la Colegiul Național "Petru Rareş" Suceava, prof. Gabriela Dumitraşcu, Gabriela Rodica Freitag și Liviu Vasile Pînzaru; Tudor Gabriel Musteaţă, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, prof. Elena Matroana Hreciuc, Liviu Vasile Pînzaru; Andrei Sfichi, clasa a VII-a, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, Cristina Mihaela Hatmanu, Liviu Vasile Pînzaru; Yanis Theodor Nechita, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni/Clubul Copiilor, prof. Filip Dimitrie/Liviu Vasile Pînzaru.

Elevii au fost însoțiți de prof. Gabriela Dumitrașcu, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Olimpiada Națională de Informatică se desfășoară pentru clasele V-XII, având două secțiuni: gimnaziu (Iași) și liceu (București).

Evenimentul de la Iași a fost organizat în parteneriat cu cele mai performante unități de învățământ din județ.

„Olimpiada de Informatică este un eveniment educațional și competițional care își propune să promoveze și să stimuleze interesul pentru informatică și programare în rândul elevilor. Olimpiada Națională de Informatică este organizată de Ministerul Educației (ME) în parteneriat cu Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), în conformitate cu protocolul dintre ME și SEPI, în vigoare la data desfășurării olimpiadei”, spun organizatorii.