Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Șcheia, a sesizat Poliția cu privire la faptul că a fost înșelat la vânzarea unui telefon marca Iphone 15 Pro Natural. Fapta ar fi fost comisă tocmai în februarie, păgubitul așteptând o bună perioadă ca banii să îi intre în cont.

Suceveanul a relatat poliției că a postat un anunț pe aplicația OLX, cu privire la vânzarea telefonului, pe care a cerut 7.000 de lei.

Pe 11 februarie, suceveanul a fost contactat telefonic de un individ care i-a spus că este din orașul Comănești, județul Bacău, și că îi oferă pe telefon 1.500 de euro. Respectivul i-a trimis și o carte de identitate pe un nume din Comănești.

Bărbatul i-a mai spus suceveanului că va trimite o cunoștință să ridice telefonul, tranzacția având loc ulterior în parcarea restaurantului Polaris.

Acolo, suceveanul a dat telefonul și a primit la schimb un printscreen în care apărea un transfer bancar de pe numele celui care i-a trimis buletinul.

După ce a predat telefonul, suceveanul a așteptat efectuarea viramentului bancar, însă banii nu i-au mai ajuns în cont. Acesta a încercat să îl mai contacteze telefonic pe cumpărător, însă acesta nu i-a mai răspuns. La mai mult de două luni de ziua în care a dat telefonul, suceveanul s-a decis să sesizeze poliția și să depună o plângere penală.

Polițiștii au deschis un dosar penal de înșelăciune în cadrul căruia continuă cercetările.